Ceren Güneş

uygulamalar

100%
Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği
100%
Moxo
100%
Denver
100%
Tifaldi
100%
CAT
100%
Bender Gestalt
100%
Catell 2A / 3A
100%
D2 Dikkat Testi
100%
Beck depresyon envanteri
100%
Beier cümle tamamlama
100%
AGTE
100%
SMMT
100%
Benton Görsel Bellek
100%
MMPI
100%
KUDER
100%
Frostig Gelişimsel Görsel Algı
100%
Good Enough Harris İnsan Çiz
100%
Metropolitan Okul Olgunluk Testi
100%
Peabody
100%
Porteus Labirent Testi
Sık Sorulan Sorular

Soru & Cevap

Seansınızın ilerleyişi terapistinizle kurduğunuz ilişkiye dayanmaktadır. Psikoterapistle kurulan güçlü bir ilişki seanslarınızın verimini arttıracak, değişim sürecini destekleyecektir. Psikoterapi sürecinin ilerleyişi, değişim başarısı danışanın terapi seanslarına aktif katılımı ile doğru orantılıdır. Süreç içinde gündeme koyduğunuz problemlere odaklanılır ve bu gündeme getirilen problemlere karşı geliştirilmiş olan inançlar sorgulanır. Problemleri çözmeye yönelik teknikler üzerine çalışılır, yeni beceriler geliştirilir. Seans odası dışında uygulamak üzere psikoterapistinizle oluşturduğunuz alıştırmalar, uygulamalar olabilir. Bunlar sürece bağlı olarak bilişsel ya da davranışçı uygulamalar, bibliyoterapi, not alma, vb. olabilir.

Psikoterapi seanslarınıza terapistinizle belirlediğiniz aralıklarla, düzenli olarak katılmanız psikoterapi sürecinizin verimi açısından çok önemlidir. Genellikle haftada bir olarak başlayan psikoterapi seanslarının arası zaman içerisinde gelişimle paralel olarak açılabilir. Seans dışında verilen uygulamaları eksiksiz uygulamak ve bir sonraki seansa hazır gelmek de gelişim sürecinizi destekleyecektir. Ayrıca son seansta konuştuklarınızı düşünmek, değerlendirmek, hem o seansla ilgili hem de bir sonraki seansta konuşmak istediklerinizi not almak da sürecinize katkıda bulunacaktır.

Üniversitelerin Fen – Edebiyat veya İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji bölümlerinden mezun olmuş kişilere Psikolog ünvanı verilmektedir. Lisans eğitimi süresince psikolojinin alt alanlarına dair temel eğitimler tamamlanmakta, bu bir uzmanlık oluşturmamaktadır. Psikoloji bölümleri lisans eğitimi süresince danışan görme, terapi teorik ve uygulama eğitimleri vermemektelerdir.

Psikiyatristler üniversitelerin Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra uzmanlıklarını psikiyatri üzerine tamamlamış uzman doktorlardır. Psikiyatristler temel eğitim ve uzmanlık eğitimleri esnasında medikal anlamda eğitim almaktalardır. Psikiyatristler ayrıcı tanı yaptıktan sonra gerek görürlerse farmakolojik tedavi önerebilirler. Psikologların ilaç yazma, önerme, düzenleme yetkileri yoktur. Psikiyatristiniz dışında birinin önerisi ile (psikolog, psikolojik danışman, arkadaş, vb.) ilaç tedavisine kesinlikle başlamamalısınız.

Sınav Kaygısı- 3

sınav sabahı yapılması gerekenler

Sınav Kaygısı-1

Kaygı Nedir? İyi Kaygı, Kötü Kaygı

Sınav Kaygısı- 2

sınav kaygısyla baş etme yöntemleri-

Ceren Güneş

AKLINIZA TAKILAN SORULAR MI VAR?
PSİKOLOĞUNUZA DANIŞIN


İLETİŞİM & RANDEVU
Ceren Güneş

ALDIĞINIZ HİZMETLER HAKKINDA
GÖRÜŞ BİLDİRİN


YORUM YAPIN